wo 25 apr 2018
Opleiden en begeleiden binnen de vereniging

Vanuit NOC*NSF Academie voor Sportkader is het opleiden en begeleiden binnen de vereniging een belangrijk thema. In het kader van dit thema willen we 2 scholingen voor het voetlicht brengen:

Pre lancering: Een beetje opvoeder

Vanaf 1 mei wordt de online trainingsmodule Een beetje opvoeder gelanceerd. De trainingsmodule is bedoeld voor onervaren trainers, die maximaal 3 jaar als trainer actief zullen zijn (lees ouders) en dus nooit een opleiding zullen volgen. Thema’s die aan bod komen binnen Een beetje opvoeder zijn: basisvaardigheden, basiskennis, seksuele intimidatie, omgaan met ouders, omgaan met emoties en de vier inzichten over trainerschap (stimuleren, structureren, individueel aandacht geven, regie overdragen). De trainingsmodule geeft de trainer-coach inzicht in het eigen handelen en maakt de trainer bewust van de reden achter bepaald gedrag. Deze elementen zijn voorwaarden voor verandering, succes en vooral heel veel sportplezier. Doordat Een beetje opvoeder een online scholing is, kunnen trainer-coaches makkelijk en in de eigen tijd de trainingsmodule afronden. 

Coach-de-coach verenigingstraject hét middel tot trainingsbegeleiding

De trainers van sportverenigingen verdienen aandacht. 39% van de trainers voelt zich niet capabel. Trainersbegeleiding zorgt dat trainers zich ontwikkelen, meer plezier ervaren en behouden blijven voor de vereniging. Om trainersbegeleider binnen jouw vereniging op te leiden of om het zelf te worden kun je het verenigingstraject coach-de-coach aanvragen.

Deel dit via: