wo 25 apr 2018
Lang Leve de Sportouder

Wij horen regelmatig geluiden over negativiteit rondom wedstrijden en trainingen van kinderen, vaak door te fanatieke en soms te mondige ouders. Deze situatie rond ouders haalt bij vrijwilligers, coaches, arbiters en bij de kinderen zelf soms het plezier weg. Naast de vrijwilligers stoppen ook kinderen eerder met sporten als ze minder plezier beleven.

Sinds een aantal jaren bieden we vanuit de NOC*NSF Academie voor Sportkader het traject ‘’ Lang Leve de Sportouder’’ aan. Het traject is sport overstijgend opgezet en al uitgevoerd bij diverse verenigingen. Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut) hebben dit traject ontwikkelt. Het traject draagt bij aan meer sportplezier en een Veilig Sportklimaat.

Deze bijlage kan worden verstuurd aan verenigingsbestuur, worden opgenomen in de nieuwsbrief en/of op de website geplaatst worden om hen op deze mogelijkheid te attenderen. Daarnaast staat hier een video die je als sportbond kan gebruiken op de online kanalen dit te delen.

Er zijn al verenigingen waarbij dit traject een groot succes is. Een voorbeeld hiervan kan je hier lezen. Wanneer er vragen zijn rondom dit verenigingstraject dan staan mijn collega’s en ik je graag te woord.

Deel dit via: