vr 18 nov 2016
4 inzichten over inspirerend trainerschap

Nieuw bij de Academie voor Sportkader is de (bij)scholing 4 inzichten over trainerschap. De perfecte basis voor elke trainer en coach!

Bekijk hier het filmpje over de basisprincipes van de 4 inzichten: Structureren, Stimuleren, Individuele Aandacht Geven en Regie Overdragen. Tijdens deze (bij)scholing breng je je sterke én je ontwikkelbare punten met betrekking tot deze vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training. 

Voorafgaand aan de workshop maakt elke deelnemer een voorbereidingsopdracht. Deze opdracht levert de bouwstenen op die tijdens de workshop worden gebruikt. Niet alleen jouw input, maar ook die van je collega’s leveren casussen op die direct aan de praktijk worden ontleend. In één dagdeel wordt zo toegang tot jarenlange gezamenlijke praktijkervaring ontsloten.

De (bij)scholing is geschikt voor elke trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

De 4 inzichten over trainerschap kan gevolgd worden volgens de open inschrijving maar ook aangevraagd worden als incompany. Klik hier om te kijken naar de workshops bij jou in de buurt!

Meer informatie? Neem contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

Deel dit via: