do 07 jan 2016
Datum tweede Nationale Opleidersdag bekend. Wees erbij!

Zaterdag 27 juni heeft een 11-tal bonden (de Atletiekunie, NTTB, KNGU, KNZB, Basketbalbond, Nevobo, KNHB, KNHS, KNKV, Badminton Nederland en de KNSB) in samenwerking met NOC*NSF en VSK de eerste Nationale Opleidersdag georganiseerd. Het werd een bijzonder geslaagde dag.

De doelstelling was vooral de opleiders in staat te stellen zich verder te professionaliseren en om ze daarnaast een beetje in het zonnetje te zetten voor alles wat ze voor de sportbond doen. Wij denken dat dat heel goed gelukt is.

Ruim 200 opleiders zijn in twee workshopsrondes aan de slag gegaan met een onderwerp van hun keuze. Workshopthema’s varieerden van “Hoe zet ik mijn cursisten aan het denken?” tot “De rol van de leercoach in de sport.” En van een Lagerhuissessie tot een workshop over hoe je de diversiteit in je groep positief in kan zetten.

De energie op de dag zelf en ook de reacties in de evaluatie waren uitermate positief. Er is dus al besloten dat we volgend jaar zeker weer een Nationale Opleidersdag zullen organiseren.

Die zal in 2016 op 4 juni te Papendal plaats vinden. Zet deze datum dus alvast in je agenda. Wil je als bond meedenken over de invulling in de klankbordgroep of heb je suggesties? Mail ze naar: opleidingen@nocnsf.nl. We hopen je te zien op 4-6-2016.
Deel dit via: