vr 03 okt 2014
De 4 inzichten over trainerschap

Waar komt dit vandaan?
Voor de zomer is het Trainer-kind-interactie onderzoek afgerond en zijn de uitkomsten in verschillende media gepubliceerd. We hebben hier een mooie en duidelijke publieksversie van, maar voor de ‘doorsnee’ trainer misschien toch iets te inhoudelijk.

Daarom zijn we aan de slag te gaan om de uitkomsten van het onderzoek te vertalen naar kernkwaliteiten voor een trainer in een plezierig, ontwikkelingsgericht en veilig sportklimaat.
De 4 inzichten: 
  • Structureren
  • Stimuleren
  • Individueel aandacht geven
  • Regie overdragen

Om deze 4 inzichten te verspreiden hebben we twee producten opgeleverd:

Een animatiefilmpje, waarin we de inzichten inleiden en toelichten. Bekijk hem hier!
We zijn benieuwd naar jullie reacties en ook de vraag om hem zoveel mogelijk te delen. Hij staat open source op het youtube kanaal van NOC*NSF.

Op de veiligsportklimaat site www.veiligsportklimaat.nl/4inzichten hebben we een pagina ingericht om deze animatie in te leiden. Er is ook een praktijkboekje beschikbaar om te downloaden of te bestellen via opleidingen@nocnsf.nl. Dit boekje is in de vorm van een schriftje en geeft een korte toelichting op de 4 inzichten, praktische tips, illustraties en de mogelijkheid om belangrijke notities in op te nemen. Deze boekjes gaan we onder andere beschikbaar stellen aan alle trainers die deelnemen aan de bijscholingen.

Deel dit via: