Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

Nieuwsbrief november NOC*NSF Academie voor Sportkader
In 3 stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club

Nederland telt 430.00 trainer-coaches, waarvan 90% zonder diploma voor de groep staat. Geen onbekend fenomeen, en op het eerste oog ook geen enkel probleem. Echter geeft meer dan een derde van de trainers aan dat ze zich niet bekwaam genoeg voelen voor hun functie. Om deze groep te ondersteunen en met de juiste tools op weg te helpen hebben we een speciaal traject ontwikkeld: Opleiden en begeleiden van trainers op de club.

Lees hier meer over de 3 stappen

(Net)werk samen tijdens de 5e editie van Sportief Werken

Op 2 oktober zijn we bij elkaar gekomen tijdens de eerste editie van Sportief Werken XL. De reacties die we naderhand hebben mogen ontvangen waren ontzettend positief! Op dinsdag 20 november komen we weer bijeen voor de 5e editie van Sportief Werken. Ditmaal zijn we welkom bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht. Eveline van Tuinen (Projectcoördinator Opleidingen, NKBV) neemt ons mee in de wereld van het boulderen (klimschoenen zijn op locatie, vergeet je sportkleding niet!). Je bent uiteraard weer van harte welkom! 

Meld je hier aan!

Maak sporten en bewegen voor iedereen mogelijk

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. En ook voor mensen met een beperking is sporten erg belangrijk. De inzet en kwaliteit van het sportkader kan hierbij hét verschil maken. Wij willen hier graag aan bijdragen.

In het opleidingsseizoen t/m december 2018 staan diverse scholingen gepland voor trainers en coaches van sporters met een beperking. Zo kunnen sporters met een beperking net zo veel genieten van sport als iedereen!

Bekijk het scholingsaanbod

Ontmoet elkaar tijdens de Sportopleidersontmoeting

Dinsdag 4 december is het tijd voor de volgende (kennis)ontmoeting tussen de sportbonden en het sportonderwijs. Dit jaar zijn we van 09:30 tot 16:00 uur welkom bij de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, thuisbasis van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan.

Het doel van de dag is om elkaar op een informele en sportieve manier te ontmoeten, om vervolgens de diepte in te gaan over hoe we gezamenlijk (op lokaal, regionaal en landelijk niveau) maatwerk kunnen bieden voor de sportclubs en toekomstige sportprofessionals. Tevens is er de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe / bestaande producten van de Academie van Sportkader, die zowel voor de sportbonden en sportopleidingen zijn ontwikkeld.

Schrijf je in voor de Sportopleidersontmoeting

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010

Binnenkort o.a. gepland

Vertrouwenscontactpersoon

8 december Geleen

8 december Utrecht

15 december Arnhem

Omgaan met sportongevallen en blessures

17 november Utrecht

15 december Eindhoven

4 inzichten voor bestuurders

29 november Amsterdam

10 december Eindhoven

Themagericht trainen en coachen van pubers

29 september Den Bosch

4 inzichten over trainerschap

28 november Alkmaar

11 december Doetinchem

12 december Amsterdam

18 december Eindhoven

Sporters met gedragsproblematiek

28 november Den Bosch

Bekijk hier het hele aanbod

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
Afmelden

| Contact