Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

Nieuwsbrief oktober NOC*NSF Academie voor Sportkader
Week van de Opvoeding? Volg ‘Een beetje opvoeder!’

Van 1 tot en met 7 oktober is het de ‘Week van de Opvoeding’. Ook bij coachen en trainen van jongeren en kinderen komt opvoeden om de hoek kijken. Inspiratie en hulp daarbij kan soms heel handig zijn. In de online scholing ‘een beetje opvoeder’ gaan we daarmee aan de slag, zodat jij vol energie en ideeën kan coachen en training geven. Je leert belangrijke didactische en pedagogische vaardigheden om het beste uit kinderen te halen.

Meer informatie 'Een beetje opvoeder'

Opleiden en begeleiden van trainers op de club? De drieklapper!

Veel verenigingen willen nú aan de slag met opleiden en begeleiden van minder ervaren trainers en coaches op de club…. Met de drieklapper worden zij op weg geholpen.

De drieklapper leidt verenigingsbestuurders langs de stappen 1) De nieuwe online training Een Beetje Opvoeder; 2) laagdrempelige workshops op de club zoals bijvoorbeeld de Vier Inzichten over trainerschap en 3) het verenigingstraject Coach-de-Coach. Bekijk voor meer achtergrondinformatie het nieuwe e-zine Coach-de-Coach op www.sportplezier.nl

De klapper is een coproductie van een tiental bonden en de NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Vraag gratis een exemplaar aan bij opleidingen@nocnsf.nl.

Eerste editie Sportief Werken XL een succes

Op dinsdag 2 oktober werd de eerste editie van Sportief Werken XL georganiseerd in de RAC-hallen in Den Haag. Niet alleen opleidingsmedewerkers van sportbonden waren aanwezig, ook lokale sportmedewerkers, gemeente, sportservices en overige sportorganisaties gingen met elkaar in gesprek. Daarnaast kon iedereen een scholing van NOC*NSF Academie voor Sportkader ervaren door deel te nemen aan een inspiratiesessie.

Sportief Werken wordt 5 keer per jaar georganiseerd door NOC*NSF Academie voor Sportkader. Ben jij nieuwsgierig naar het programma voor de volgende editie van Sportief Werken?

Meld je aan voor de genodigdenlijst en blijf op de hoogte!

KEY: Keep Educating Yourself! Aanmelden Nationale Opleidersdag 2018

Ben jij docent, praktijkbegeleider, leercoach of PVB-beoordelaar? En wil je werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Op zaterdag 3 november organiseert NOC*NSF Academie voor Sportkader in samenwerking met de sportbonden de Nationale Opleidersdag 2018. De KEY is: ‘Keep Educating Yourself!’Neem voor meer informatie contact op met jouw sportbond of NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Aanmelden voor de Nationale Opleidersdag 2018

Laatste plekken Terugkomdag Vertrouwenscontactpersoon 1 december Venlo

Voor de Vertrouwenscontactpersoon Terugkomdag in Venlo (Maashof) zijn er nog plekken vrij. Op deze dag ga je dieper in op allerlei aspecten van je taak als Vertrouwenscontactpersoon binnen jouw verenigingen. Het programma is 09.30u tot 15.00u en bestaat uit een interactieve training, lunch en een masterclass in het voeren van effectieve gesprekken. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Schrijf je hier gratis in

Week van de scheidsrechter 6 t/m 14 oktober

Tijdens de Week van de Scheidsrechter (6 t/m 14 oktober) wordt er aandacht besteed aan de 4 inzichten voor de moderne scheidsrechter: structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en verantwoordelijkheid delen. In navolging van de 4 Inzichten voor Trainers/coaches en Bestuurders zijn er nu ook de ‘4 Inzichten voor de moderne scheidsrechter’, die een mooie inspiratiebron zijn voor iedere scheidsrechter die zich verder wil ontwikkelen. De inzichten hebben met name betrekking op communicatievaardigheden en kunnen leiden tot een positief effect op het gedrag van de sporters.

Bekijk meer informatie over de 4 inzichten

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010

Binnenkort o.a. gepland

4 inzichten over trainerschap

9 oktober Alkmaar

15 oktober Dordrecht

18 oktober Arnhem

24 oktober Eindhoven

31 oktober Groningen

6 november Utrecht

4 inzichten voor bestuurders

22 oktober Doetinchem

1 november Utrecht

14 november Heerenveen

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

10 oktober Utrecht

25 oktober Leeuwarden

13 november Deventer

En nog veel meer!

Bekijk het volledige aanbod

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
Afmelden

| Contact