Nieuwsbrief NOC*NSF Academie voor Sportkader
Aanbod scholingen NOC*NSF Academie voor Sportkader online

Van september tot en met december vinden door het hele land meer dan 60 scholingen plaats waar je je direct voor kunt inschrijven.

De scholingen hebben ieder hun eigen thema zoals 'Verantwoord alcoholgebruik', 'Trainen en coachen van jongeren met autisme' en 'Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag'. Het volledige aanbod, data en locaties vind je op onze website. Interesse? Schrijf je snel in want vol = vol!

Bekijk het aanbod

Nieuw: Huiskamersessies voor bestuurders

NOC*NSF Academie voor Sportkader biedt met de Huiskamersessie een workshop waarmee jouw bestuur zelf de gereedschappen in handen krijgt om toekomstige situaties effectief aan te pakken.

Bestuurders willen de vereniging verder vooruit helpen. Ervoor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn, zich kan ontwikkelen en met plezier kan sporten. Dat is geen gemakkelijke taak. Hoe tackelt het bestuur van jouw vereniging problemen en hoe realiseren jullie je doelen? Hoe krijgen jullie draagvlak voor de te nemen besluiten? Tijdens de huiskamersessie is hier volop aandacht voor en gaan we met verenigingsbesturen in gesprek. Hierbij wordt groepsgewijs op basis van 4 inzichten gereflecteerd op het bestuurlijk handelen: over de onderlinge samenwerking, communicatievaardigheden en feedbackkwaliteiten. 

Meer weten over deze sessie? Neem dan contact op met opleidingen@nocnsf.nl

EHBO-training van het Rode Kruis en NOC*NSF op jouw vereniging

NOC*NSF Academie voor Sportkader organiseert samen met het Rode Kruis EHBO-trainingen bij verenigingen. Marjolijn Rodenburg is een van de instructeurs: “Daar waar wordt gesport, is kans op blessures. Het is goed om te weten wat je moet doen en niet toe staat te kijken, de juiste handelingen kan uitvoeren en ook 112 daadwerkelijk durft te bellen.”

In de trainingen komt o.a. aan bod hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt, hulpdiensten alarmeert en hoe je EHBO verleent bij een hartstilstand (gebruik AED) of bewusteloosheid. De cursus bestaat uit een e-learning en een praktijktraining waarin je wordt beoordeeld. Na afloop ontvang je het officiële Rode Kruis certificaat en kun je zelfs burgerhulpverlener worden!

Meer informatie of inschrijven 'Omgaan met sportongevallen en blessures'

4 inzichten voor de moderne scheidsrechter

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en verantwoordelijkheid delen; dat zijn de 4 inzichten voor de moderne scheidsrechter. In navolging van de 4 Inzichten voor Trainers/coaches en Bestuurders zijn er nu ook de ‘4 Inzichten voor de moderne scheidsrechter’, die een mooie inspiratiebron zijn voor iedere scheidsrechter die zich verder wil ontwikkelen. De inzichten hebben met name betrekking op communicatievaardigheden en kunnen leiden tot een positief effect op het gedrag van de sporters.

In september, tijdens de Week van de Scheidsrechter (6 t/m 14 oktober) en in de maanden daarna zal er regelmatig aandacht besteed worden aan de 4 Inzichten. Tevens wordt in samenwerking met de bonden en NOC*NSF Academie voor Sportkader een workshop ontwikkeld.

Bekijk meer informatie

Is jouw vereniging op zoek naar een nieuwe generatie vrijwilligers?

De nieuwe generatie vrijwilligers laat zich op een andere manier verleiden om bij verenigingen aan de slag te gaan. Op www.sport.nl/talentvoorjouwclub vind je een doe-het-zelf wervingscampagne waarmee je direct aan de slag kan om die nieuwe (jongere) doelgroep te bereiken. De #talentvoorjouwclub-campagne bevat allerlei tips, tricks en materialen (o.a. posters, filmpjes, gifjes) die verenigingen kunnen inzetten op hun eigen kanalen om nieuw talent te werven binnen het eigen netwerk!

Bekijk de doe-het-het-zelf wervingscampagne

Bezoek met korting het Nationaal Coach Congres op 14 december

Op vrijdag 14 december 2018 organiseert NLcoach in het Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem het Nationaal Coach Congres. Dit jaar is het thema: ‘De Excellerende Sportcoach’. Het congres start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur) en eindigt om 21.00 uur. Leden van onze nieuwsbrief kunnen dit met korting bezoeken. Gebruik de kortingscode ASK-20-NCC in het winkelmandje voor 20 euro korting op het inschrijfgeld.

Het congres heeft een interactief en afwisselend programma met onder andere 12 workshops en 5 topcoach colleges (Gerben Wiersma, Kirsten van der Kolk, Wim Scholtmeijer, Foppe de Haan en Peter Blangé) Daarnaast zijn Raemon Sluiter en Ronald Koeman aan het woord tijdens de plenaire start van het congres.

Lees meer

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010

Binnenkort o.a. gepland

4 inzichten over trainerschap

20 september Utrecht

24 september Arnhem

25 september Rijswijk/Den Haag

2 oktober Den Bosch

5 oktober Amsterdam

9 oktober Alkmaar

15 oktober Dordrecht

18 oktober Arnhem

24 oktober Eindhoven

4 inzichten voor bestuurders

25 september Den Bosch

4 oktober Rijswijk/Den Haag

22 oktober Doetinchem

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

25 september Eindhoven

10 oktober Utrecht

25 oktober Leeuwarden

En nog veel meer!

Bekijk het volledige aanbod

Interesse
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
_MG_5178
Afmelden

| Contact