Nieuwsbrief NOC*NSF Academie voor Sportkader
Met deze workshop vergroot je dit seizoen de ouderbetrokkenheid op je vereniging

Nu de zomervakantie is gestart ligt het verenigingsleven ook even stil. Voor de zomer zijn teams weer ingedeeld en starten (jeugd)leden eind augustus weer met het sportjaar. Ouders kunnen (over)enthousiast reageren over de indeling, op de trainer, tegenpartij of het eigen kind tijdens trainingen en wedstrijden. Ja, zelfs na twee weken ontspanning op het strand aan de Spaanse Costa’s..

Wil je dat ouders op één lijn te zitten? Dat er duidelijke verwachtingen en afspraken zijn rondom positief coachen en dat ouders elkaar aanspreken op ongewenst gedrag? Dan is de workshop ‘Lang leve de sportouder’ een mooie gelegenheid om hiermee aan de slag te gaan bij de start van aankomend sportseizoen! Dat hoef jij niet te doen als bestuurslid of trainer, dat gaan de ouders samen doen. Bekijk het filmpje om het effect van de workshop te zien of lees hoe andere verenigingen hiermee aan de slag zijn gegaan. 

Wil je de workshop aanvragen of meer informatie? Mail naar opleidingen@nocnsf.nl.

Trainersbegeleiding neemt vlucht

NOC*NSF heeft de ambitie om trainersbegeleiding in 2021 de normaalste zaak van de wereld te laten zijn. Door inspanningen van het VSK-projectteam, de Clubkadercoach-beweging en de inzet van sportbonden lijkt de georganiseerde sport klaar om trainersbegeleiding te omarmen en te implementeren. Het nieuwe sportakkoord focust onder andere op de grote groep van (veelal vrijwillige) jeugdtrainers zonder opleiding. Door hen direct te ondersteunen en te begeleiden bij het geven van trainingen wordt het leuker om trainer te zijn en wordt de positieve sportcultuur versterkt.

Vanaf september starten diverse pilots. Sportbonden en verenigingen starten met gevarieerde programma’s. Daarnaast starten steeds meer gemeenten  met trainersbegeleiding (vaak uitgevoerd door buurtsportcoaches) in het nieuwe sportseizoen. In 2021 is trainersbegeleiding de normaalste zaak van de wereld!

Wil je meer weten of wil je trainersbegeleiding? Ga naar www.trainersbegeleiding.nl

Ontdek wandelend ‘The Big Five’ tijdens de Kennissafari in Heerenveen

Op de slotdag van de TAFISA European Sports for All Games organiseert Kenniscentrum Sport samen met partners in ‘mienskip’ een uniek wandelend (inter)nationale kennisevent. Ontdek dinsdag 7 augustus in groepjes wandelend door het sportieve centrum van Heerenveen ‘The Big Five’.

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 heeft Friesland de primeur van dit Europese evenement met wel 50 cultuursporten uit Europa en daarbuiten. Ontmoet (inter)nationale experts en beoefenaars van traditionele sporten, neem bijzondere verhalen mee en ervaar zelf de lol van krulbol, Polynesisch kanovaren of de Highland Games. Tjeerd van Bekkum, directeur European Capital Leeuwarden Fryslan 2018, is de presentator van de Kennissafari. En geniet na afloop - om het compleet te maken - van een buffet in het Abe Lenstra Stadion samen met alle sporters van de European Games.

Voor wie?

Wethouders sport en cultuur, hoofden sport/beleidsmedewerkers sport en/of cultuur gemeenten, provincies, rijk en EU, beleidsmedewerkers sportbonden, beleidsmedewerkers uit cultuursector, lokale sportorganisaties, buurtsportcoaches, wetenschappers sportevenementen/sportparticipatie/cultuur en sport, politiek, leden TAFISA Europa.

Neem gratis deel aan de Kennissafari via de persoonlijke unieke vouchercode BIG5KCS.

Bekijk het hele programma en meld je aan!

Nieuwe online scholing: ‘Een beetje opvoeder’

Bij het trainen en coachen van kinderen komt ook een beetje opvoeden om de hoek kijken. Hoe motiveer je kinderen? Hoe zorg je dat ze luisteren en meewerken? Hoe ga je om met lastig gedrag? Kortom: hoe kan jij als coach of trainer het beste uit jezelf halen én uit de kinderen met wie je elke week op het veld staat? Daarbij helpt de online scholing ‘Een beetje opvoeder'

Voor wie is deze scholing?
De online scholing 'Een beetje opvoeder' is nuttig voor elke coach of trainer van jeugdsporters.

Wil je de scholing aanvragen of meer informatie, mail naar opleidingen@nocnsf.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
ask163x240

Binnenkort gepland

4 inzichten over trainerschap

3 september Dordrecht

20 september Groningen

20 september Utrecht

24 september Arnhem

Inzicht in trainer-sporter-interactie

4 september Amsterdam

26 september Doetinchem

Themagericht trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

5 september Alkmaar

Stay cool under pressure

10 september Amsterdam

Thema-avond Verantwoord Alcoholgebruik

17 september Ursem

Sporters met gedragsproblematiek

18 september Almere

Praktijkbegeleider

20 september Dordrecht

Vertrouwenscontactpersoon

22 september Den Bosch

4 inzichten voor bestuurders

25 september Den Bosch

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

25 september Eindhoven

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022