Nieuwsbrief NOC*NSF Academie voor Sportkader
Inschrijvingen nieuw aanbod scholingen geopend

Goed nieuws, het nieuwe aanbod scholingen van de NOC*NSF Academie voor Sportkader staat weer online! Van september tot en met december vinden door het hele land meer dan 60 scholingen plaats.

De scholingen hebben ieder hun eigen thema zoals 'Verantwoord alcoholgebruik', 'Trainen en coachen van jongeren met autisme' en 'Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag'.

De twee scholingen '4 inzichten over trainerschap' en 'Trainen en coachen van sporters met een beperking' worden hieronder verder uitgelicht. Het volledige aanbod, data en locaties vind je op onze website. Interesse? Schrijf je snel in want vol = vol!

Bekijk het nieuwe aanbod

De basis voor iedere trainer: 4 Inzichten over trainerschap

De scholing '4 inzichten over trainerschap' legt de basis voor iedere trainer of coach waarbij de trainer praktische handreikingen krijgt om trainingen te verzorgen en oog te hebben voor plezier, ontwikkeling van de sporter en veiligheid. De trainer brengt zijn of haar sterke én ontwikkelpunten in kaart en reflecteert op de eigen rol als trainer.

De 4 inzichten vormen een praktisch middel voor trainers: structuren, stimuleren, individuele aandacht en regie overdragen. De scholing is geschikt voor elke trainer die open staat voor persoonlijke groei, zowel beginnende als ervaren trainers.

Bekijk waar en wanneer scholingen ‘4 Inzichten over trainerschap’ plaatsvinden

Scholingen voor trainers en coaches van sporters met een beperking

Sporten en bewegen houdt je fit, geeft zelfvertrouwen en biedt de kans om anderen te ontmoeten, plezier te hebben en grenzen te verleggen. Ook mensen met een beperking willen graag kunnen sporten.

De inzet en kwaliteit van het sportkader kan hierbij hét verschil maken. NOC*NSF Academie voor Sportkader wil hier graag aan bijdragen. In het opleidingsseizoen van september 2018 t/m december 2018 staan diverse scholingen gepland voor trainers en coaches van sporters met een beperking.

Bekijk waar en wanneer er scholingen ‘Sporters met een beperking’ plaatsvinden

Meten voor een veilig sportklimaat

NOC*NSF wil een veilig sportklimaat voor iedereen die deelneemt aan de sport, maar ook zeker voor de mensen die anderen van sport laten genieten; het sportkader. Daarom is de VSK-meting opgenomen als één van de kwartaalmetingen van de Sportkadermetingen.                                                                                  

De VSK-meting is bedoeld voor kaderleden (arbitrage, bestuurders en sporttechnisch personeel). Immers hebben kaderleden direct invloed op het veilig sportklimaat. Als NOC*NSF willen we inzicht krijgen in hoe veiligheid wordt ervaren door de kaderleden. Het doel is om gericht te kunnen adviseren om het sportklimaat in Nederland voor iedereen tot een veilige omgeving te maken. 

Het invullen van het onderzoek duurt slechts 10 minuten. Meld je hier aan en vul de meting in!

Contact opnemen

Heb je vragen over een van de scholingen of wil je meer informatie? Of ben je op zoek naar een scholing op maat binnen jouw organisatie? Het team NOC*NSF Academie voor Sportkader staat voor je klaar! Neem gerust contact op via opleidingen@nocnsf.nl.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact
ask163x240

Geplande bijeenkomsten

4 inzichten over trainerschap

3 september Dordrecht

20 september Groningen

20 september Utrecht

24 september Arnhem

Inzicht in trainer-sporter-interactie

4 september Amsterdam

26 september Doetinchem

Themagericht trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

5 september Alkmaar

Stay cool under pressure

10 september Amsterdam

Thema-avond Verantwoord Alcoholgebruik

17 september Ursem

Sporters met gedragsproblematiek

18 september Almere

Praktijkbegeleider

20 september Dordrecht

Vertrouwenscontactpersoon

22 september Den Bosch

4 inzichten voor bestuurders

25 september Den Bosch

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

25 september Eindhoven

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022