NOC*NSF Academie voor Sportkader

Al bekend met CO.? Wel eens gehoord van de Sportkadermonitor? Nieuwsgierig naar de online brochure? Lees dan verder...
CO. haalt het beste uit trainers en coaches!

Een CO. begeleidt trainers/coaches met name op de pedagogische en didactische aspecten in de praktijk. Het resultaat, zo blijkt uit clubs die dit al doen, is dat de trainers hun trainers- en coachrol met meer voldoening vervullen. Daarnaast beleven de sporters hierdoor meer plezier aan het sporten en kunnen zij zich nog beter ontwikkelen. Daarom pleiten sportbonden en NOC*NSF vanuit het programma Veilig Sportklimaat om met CO. de functie van ‘trainersbegeleider’ meer bekendheid te geven.

Waarom trainersbegeleiding?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat trainers/coaches veel invloed hebben op de sfeer en de kwaliteit binnen verenigingen. Zo vergroot een goede trainer het plezier, zelfvertrouwen en de sportieve vaardigheden van jeugdspelers. Zij kunnen op de juiste manier complimenten geven en corrigeren. Het sociale groepsklimaat kan hierdoor positief beïnvloed worden. Overigens geven trainers/coaches aan dat ze zelf graag begeleid willen worden (58%) en een groot deel is bereid zelf trainers te begeleiden. Meer informatie over trainersbegeleiding en CO. kun je vinden op deze website.

Aan de slag

Wil je (binnen jouw vereniging) beginnen met trainersbegeleiding? Dat kan met bijvoorbeeld de praktische scholing ‘Coach de coach’ van NOC*NSF Academie voor Sportkader. In twee informatieve sessies en één praktijkmoment word je als trainer bijgeschoold zodat je aan de slag kan gaan als trainersbegeleider. Er is een speciaal traject voor de vereniging. Ook als individu is Coach de coach te volgen. Meer informatie staat op deze website.

Naar nóg betere kaderleden in de sport. Help jij mee?
Wat motiveert jou als kaderlid in de sport? Waar wil jij in ondersteund worden om taken nog beter uit te kunnen voeren? NOC*NSF Academie voor Sportkader blijft graag op de hoogte!

Een goed functionerend kader is onmisbaar voor sportplezier. Om het scholingsaanbod van NOC*NSF Academie voor Sportkader op peil te kunnen houden is informatie uit de praktijk essentieel. De Sportkadermonitor, een gezamenlijke monitor van NOC*NSF en de sportbonden, draagt hier aan bij.

Een panel bestaande uit arbiters, juryleden, officials, bestuurders (voorzitter/secretaris), trainer-coaches, instructeurs en begeleiders werken mee aan de Sportkadermonitor. Ben je benieuwd naar resultaten uit het voorgaande onderzoek? Bekijk dan de rapportage op de website.

Wil jij helpen het scholingsaanbod actueel te houden en het sportkader in Nederland inzichtelijk te maken? Vul dan hier de vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 15 minuten.

NIEUW: digitale brochure!

NOC*NSF Academie voor Sportkader zet zich al 10 jaar met succes in voor het opleiden van trainers, coaches, bestuurders en scheidsrechters op sportgenerieke onderwerpen zoals ‘4 inzichten over trainerschap’, ‘Weerbaarheid voor arbitrage’, ‘Sportief Besturen’ en ‘Coach de Coach’. Het scholingsaanbod vind je nu ook in een online brochure.

Samenhang pedagogische scholingen

De scholingen van de NOC*NSF Academie voor Sportkader op het gebied van training en coaching hangen met elkaar samen. De ‘4 inzichten over trainerschap’ is de basis met praktische handreikingen om trainingen te verzorgen en daarbij oog te hebben voor plezier, de ontwikkeling van sporters en sociale veiligheid. Dan zijn er scholingen die zich richten op het geven van trainingen aan specifieke doelgroepen. Een derde groep scholingen gaat op het gebied van pedagogiek en didactiek meer de diepte in. Tot slot is er een training (Coach de coach) om andere trainers en coaches te helpen betere trainingen te verzorgen vanuit pedagogisch-didactisch perspectief. Meer informatie over de scholingen staat in de digitale brochure.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011

 

Binnenkort gepland:

4 inzichten over trainerschap

13 maart Dordrecht

14 maart Almelo

4 inzichten voor bestuurders

6 maart Arnhem

Coach de coach (bijscholing)

 6 maart en 3 april Sittard

Sporters met gedragsproblematiek

7 en 21 maart Amsterdam

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022