Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

NOC*NSF Academie voor Sportkader 10 jaar!

NOC*NSF Academie voor Sportkader 10 jaar!
Scholingen 2018, ook bij jouw in de buurt!

NOC*NSF Academie voor Sportkader zet zich al tien jaar met succes in voor het opleiden van trainers, coaches, scheidsrechters en bestuurders op sportgeneriek onderwerpen zoals ‘4 inzichten over trainerschap’, ‘Weerbaarheid voor arbitrage’, ‘Sportief Besturen’ en ‘Coach de Coach’. NOC*NSF Academie voor Sportkader is opgericht door sportbonden en staat daarmee middenin Sportend Nederland! Ook in 2018 hebben wij een mooi aanbod aan scholingen. Lees verder voor scholingen bij jou in de buurt!

Themagericht trainen en coachen van pubers
Themagericht trainen en coachen van pubers

Pubers voelen zich vaak onzeker. Hun lichaam verandert, maar ook hun ideeën en identiteit. De zoektocht naar zelfstandigheid levert soms harde confrontaties op met de mensen om hen heen. De fase waarin ze zitten is anders dan die van jonge kinderen en dat vraagt om een heel andere benadering, ook door jou als trainer.

Tijdens deze scholing leer je over de werking van het puberbrein, jezelf te verplaatsen in pubers en hun (best drukke) leven en leer je om trainingen aantrekkelijker te maken. Ook is er aandacht voor wat er gebeurt in je hersenen wanneer je plezier hebt en waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken. Tenslotte leer je om pubers echt te betrekken bij je training door ze zelf steeds meer verantwoordelijkheid te geven en de regie aan hen over te dragen. Je organiseert je training zo dat je pubers zowel sportief als persoonlijk voldoende uitgedaagd worden. Je komt gegarandeerd terug met nieuwe inzichten, inspiratie en veel praktische trainingsvarianten.

Deze scholing start op 5 februari in Heerenveen. Schrijf je nu in!

4 inzichten over trainerschap
4 inzichten over trainerschap

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Tijdens de scholing ‘4 inzichten over trainerschap’ breng je je sterke én je ontwikkelbare punten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens. Schrijf je nu in voor deze scholing in Groningen op 13 februari!

Praktijkbegeleider
Praktijkbegeleider

Je bent een ervaren trainer-coach of instructeur en wil graag je kennis en ervaring inzetten binnen je eigen vereniging. Je kunt er als praktijkbegeleider voor zorgen dat trainer-coaches en instructeurs (in opleiding) relevante en leerzame praktijkervaringen opdoen.

Om jouw kennis en vaardigheden als praktijkbegeleider verder te ontwikkelen, kun je een gerichte opleiding volgen bestaande uit twee bijeenkomsten en een praktijkdeel. Tijdens de twee bijeenkomsten oefen je vaardigheden zoals het voeren van plannings- en begeleidingsgesprekken, het geven van feedback en het creëren van een veilig leer- en sportklimaat. In het praktijkdeel voer je twee praktijkopdrachten uit. De praktijkopdrachten zijn gericht op het begeleiden van sportkader. Leerdoelen van de opleiding ‘Praktijkbegeleider’:

  • Informeren van sportkader (in opleiding);
  • creëren van een veilige leeromgeving voor sportkader (in opleiding);
  • begeleiden van sportkader (in opleiding).

Deze scholing volgen in Heerenveen? Schrijf je in, hij start op 6 maart!

Stay cool under pressure
Stay cool under pressure

Sport is emotie. Soms neemt dit in negatieve zin de overhand en is er sprake van verbaal of zelfs fysiek geweld. Je ziet het regelmatig in de media, maar je herkent het ongetwijfeld ook vanuit situaties waar jijzelf als trainer, coach of teambegeleider bij betrokken bent geweest. Je wilt iets doen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Hoe herken je een situatie vóór die escaleert? En hoe handel je op de juiste manier - zowel verbaal als non-verbaal?

Het is belangrijk dat je het gedrag van je eigen sporters in spanningsvolle situaties herkent: wat zijn de belangrijkste kenmerken en hoe kun je tijdig grenzen stellen? In de praktijk is het helaas vaak zo dat je de situatie pas herkent als het al te laat is. Het is dan van belang dat jij je niet mee laat voeren in de emotie van het moment. Je moet je hoofd erbij houden. Communiceren doe je op veel manieren: niet alleen met taal, maar ook met lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en gebaren. Tijdens deze bijscholing leer je verbaal en non-verbaal op zo’n manier te reageren, dat je bijdraagt aan de-escalatie van de situatie.

Schrijf je nu in voor de scholing op 17 maart in Zwolle!

Overige scholingen & Incompanies

Neem eens een kijkje op onze website voor het overige aanbod van de Academie voor Sportkader. Naast de ingeplande scholingen is het altijd mogelijk er zelf een te organiseren. Deze zogenoemde incompany kan overal in Nederland worden gegeven. Neem voor meer informatie contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011
26 maart

Trainen en coachen van jongeren met autisme in Almelo

27 maart en 17 april

Opleiding voor opleiders - PvB-beoordelaar ijn Utrecht

10 en 17 april

Omgaan met sportongevallen en blessures in Amsterdam

20 maart

Sporters met een verstandelijke beperking in Amersfoort

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022