Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

NOC*NSF Academie voor Sportkader 10 jaar!

Scholingen 2018, ook bij jou in de buurt!

NOC*NSF Academie voor Sportkader zet zich al tien jaar met succes in voor het opleiden van trainers, coaches, scheidsrechters en bestuurders op sportgeneriek onderwerpen zoals ‘4 inzichten over trainerschap’, ‘Weerbaarheid voor arbitrage’, ‘Sportief Besturen’ en ‘Coach de Coach’. NOC*NSF Academie voor Sportkader is opgericht door sportbonden en staat daarmee middenin Sportend Nederland! Ook in 2018 hebben wij een mooi aanbod aan scholingen. Lees verder voor scholingen bij jou in de buurt!

4 inzichten over trainerschap

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen.
Dit zijn belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Tijdens de scholing ‘4 inzichten over trainerschap’ breng je je sterke én je ontwikkelbare punten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens.

Schrijf je nu voor deze scholing in op 6 maart!

Themagericht trainen en coachen van pubers

Pubers voelen zich vaak onzeker. Hun lichaam verandert, maar ook hun ideeën en identiteit. De zoektocht naar zelfstandigheid levert soms harde confrontaties op met de mensen om hen heen. De fase waarin ze zitten is anders dan die van jonge kinderen en dat vraagt om een heel andere benadering, ook door jou als trainer.

Tijdens deze scholing leer je over de werking van het puberbrein, jezelf te verplaatsen in pubers en hun (best drukke) leven en leer je om trainingen aantrekkelijker te maken. Ook is er aandacht voor wat er gebeurt in je hersenen wanneer je plezier hebt en waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken. Tenslotte leer je om pubers echt te betrekken bij je training door ze zelf steeds meer verantwoordelijkheid te geven en de regie aan hen over te dragen. Je organiseert je training zo dat je pubers zowel sportief als persoonlijk voldoende uitgedaagd worden. Je komt gegarandeerd terug met nieuwe inzichten, inspiratie en veel praktische trainingsvarianten.

Deze scholing start op 13 maart. Schrijf je nu in!

Praktijkbegeleider

Je bent een ervaren trainer-coach of instructeur en wil graag je kennis en ervaring inzetten binnen je eigen vereniging. Je kunt er als praktijkbegeleider voor zorgen dat trainer-coaches en instructeurs (in opleiding) relevante en leerzame praktijkervaringen opdoen.

Om jouw kennis en vaardigheden als praktijkbegeleider verder te ontwikkelen, kun je een gerichte opleiding volgen bestaande uit twee bijeenkomsten en een praktijkdeel. Tijdens de twee bijeenkomsten oefen je vaardigheden zoals het voeren van plannings- en begeleidingsgesprekken, het geven van feedback en het creëren van een veilig leer- en sportklimaat. In het praktijkdeel voer je twee praktijkopdrachten uit. De praktijkopdrachten zijn gericht op het begeleiden van sportkader. Leerdoelen van de opleiding ‘Praktijkbegeleider’:

  • Informeren van sportkader (in opleiding);
  • creëren van een veilige leeromgeving voor sportkader (in opleiding);
  • begeleiden van sportkader (in opleiding).

Deze scholing volgen in Amersfoort? Schrijf je in, hij start op 22 maart!

Naast het geplande aanbod dat voor iedereen openstaat geven wij ook scholingen & inspiratiesessies op locatie. Heb je vragen of wil je hierover meer informatie? Neem contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

INCOMPANY 75% van de scholingen georganiseerd door NOC*NSF Academie voor Sportkader is een aangevraagde scholing op locatie (incompany). Verenigingen, sportbonden en andere organisaties vragen een scholing aan voor hun eigen deelnemers. Alle scholingen zijn op deze manier aan te vragen. Het organiseren van een zogenoemde incompany scholing heeft een aantal voordelen:

  • Het programma kan aangepast worden naar de behoefte van de aanvrager;
  • De praktijkvoorbeelden kunnen sportspecifiek zijn;
  • Deelnemers hebben de kans om te netwerken;
  • Het is een kans om samen te werken met andere sportclubs en/of organisaties;
  • Er wordt één prijs betaald voor de gehele scholing;
  • De organiserende partij bepaalt wie er deelnemen;
  • Er kan maatwerk geleverd worden.

Meer informatie over incompanies kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar opleidingen@nocnsf.nl. Voor het complete aanbod van scholingen kan je terecht op onze website.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact

Geplande scholingen

12 februari & 19 maart 2018

Coach de Coach (bijscholing) Amsterdam

6 maart 2018

4 inzichten voor bestuurders Arnhem

7 & 21 maart 2018

Sporters met gedragsproblematiek Amsterdam 

7 april 2018

Vertrouwenscontactpersoon Arnhem

17 april 2018

4 inzichten over trainerschap Utrecht

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022