Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

NOC*NSF Academie voor Sportkader 10 jaar!

Scholingen 2018, ook bij jouw in de buurt!

NOC*NSF Academie voor Sportkader zet zich al tien jaar met succes in voor het opleiden van trainers, coaches, scheidsrechters en bestuurders op sportgeneriek onderwerpen zoals ‘4 inzichten over trainerschap’, ‘Weerbaarheid voor arbitrage’, ‘Sportief Besturen’ en ‘Coach de Coach’. NOC*NSF Academie voor Sportkader is opgericht door sportbonden en staat daarmee middenin Sportend Nederland! Ook in 2018 hebben wij een mooi aanbod aan scholingen. Lees verder voor scholingen bij jou in de buurt!

Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding

Heeft uw vereniging meer sponsors nodig? Of heeft u met uw vereniging plannen voor aanpassing van uw complex en moet hier nog financiering nog geregeld worden? Dan is deze precies wat u nodig heeft.

Peter van Baak (1979), mede-oprichter van SponsorVisie, AdsToSport en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen. Peter van Baak behandelt in het eerste deel de kansen die er liggen in een vernieuwend sponsorbeleid en in het tweede deel welke mogelijkheden crowdfunding biedt voor verenigingen en hoe dit succesvol wordt toegepast. 

Schrijf je nu in voor deze scholing in Arnhem op 31 januari 2018.

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Een kind met autisme verwerkt prikkels anders dan andere kinderen. Dat kan zorgen voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als direct betrokkenen. Leer autisme herkennen en ermee omgaan.

Een kind met autisme heeft veel structuur en houvast nodig, nog meer dan andere kinderen. Je leert dan ook structuur en voorspelbaarheid aan te brengen binnen een training of wedstrijd. Je leert je communicatie en materiaalgebruik aan te passen aan de sporter met autisme: die heeft vaak meer bedenktijd nodig om een opdracht uit te voeren, soms omdat hij met zijn gedachten ergens anders is, maar soms ook omdat hij in gedachten al vele stappen verder is dan jij. Omgaan met deze verschillen in een team, zodat zowel de sporter met autisme als de rest van het team en jijzelf plezier aan de training of wedstrijd beleven, vormt de basis voor deze scholing.

Wil je leren hoe sporters met autisme te (h)erkennen en het beste in hen naar boven te halen? Volg dan de scholing ‘Trainen en coachen van jongeren met autisme op 7 februari 2018 in Arnhem. Klik hier om je aan te melden!

4 inzichten voor bestuurders

Uit een rondgang onder bestuurders blijkt dat er bij het besturen van een vereniging meer komt kijken dan alleen het beheersen van een kunstje. Bestuurders zijn dienstbaar aan leden en vrijwilligers, dus het betreft vooral mensenwerk. Vanuit de bestuurderspositie kan veel invloed uitgeoefend worden, maar als dit niet met de juiste tone of voice gedaan wordt, dan werkt het mogelijk averechts. Besturen gaat om het verbinden van mensen, het schakelen tussen personen met diverse achtergronden, vaardigheden, opvattingen en eigenschappen. Als bestuurders zich bewust zijn van de samenhang van de 4 inzichten, hebben ze de mogelijkheid om hun tijd efficiënter in te zetten en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging.

Door als bestuurders constructief samen te werken met sleutelfiguren op de vereniging, kunnen leden en vrijwilligers voor langere tijd aan de club worden gebonden.

 De 4 inzichten zijn:

 • Samen doen
 • Meenemen
 • Eigenaarschap
 • Support

Schrijf je nu in voor deze scholing op 6 maart 2018 in Arnhem.

4 inzichten over trainerschap

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Tijdens de scholing ‘4 inzichten over trainerschap’ breng je je sterke én je ontwikkelbare punten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens. Inschrijven voor deze scholing in Almelo op 14 maart 2018 kan hier! Wil je deelnemen aan deze scholing in Arnhem op 19 maart 2018 schrijf je dan in via deze link.

Naast het geplande aanbod dat voor iedereen openstaat geven wij ook scholingen & inspiratiesessies op locatie. Heb je vragen of wil je hierover meer informatie? Neem contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

INCOMPANY 75% van de scholingen georganiseerd door NOC*NSF Academie voor Sportkader is een aangevraagde scholing op locatie (incompany). Verenigingen, sportbonden en andere organisaties vragen een scholing aan voor hun eigen deelnemers. Alle scholingen zijn op deze manier aan te vragen. Het organiseren van een zogenoemde incompany scholing heeft een aantal voordelen:

 • Het programma kan aangepast worden naar de behoefte van de aanvrager;
 • De praktijkvoorbeelden kunnen sportspecifiek zijn;
 • Deelnemers hebben de kans om te netwerken;
 • Het is een kans om samen te werken met andere sportclubs en/of organisaties;
 • Er wordt één prijs betaald voor de gehele scholing;
 • De organiserende partij bepaalt wie er deelnemen;
 • Er kan maatwerk geleverd worden. 

Meer informatie over incompanies kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar opleidingen@nocnsf.nl. Voor het complete aanbod van scholingen kan je terecht op onze website.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011
17 maart 2018

Stay cool under pressure Zwolle

26 maart 2018

Trainen en coachen van jongeren met autisme Almelo

3 en 17 april 2018

Sporters met gedragsproblematiek Almelo

7 april 2018

Vertrouwenscontactpersoon Arnhem

10 april 2018

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag Almelo

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015

Afmelden | Contact