Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

Incompany scholingen

75% van de scholingen die door de Academie voor Sportkader georganiseerd is een aangevraagde scholing op locatie. Verenigingen, sportbonden en andere organisaties vragen een scholing aan voor hun eigen deelnemers. Alle scholingen zijn op deze manier aan te vragen. Het organiseren van een zogenoemde incompany scholing heeft een aantal voordelen:

  • Het programma kan aangepast worden naar de behoefte van de aanvrager;
  • De praktijkvoorbeelden kunnen sportspecifiek zijn;
  • Deelnemers hebben de kans om te netwerken;
  • Het is een kans om samen te werken met andere sportclubs en/of organisaties;
  • Er wordt één prijs betaald voor de gehele scholing;
  • De organiserende partij bepaalt wie er deelnemen;
  • Er kan maatwerk geleverd worden.

Meer informatie over incompanies kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar opleidingen@nocnsf.nl. Voor het complete aanbod van scholingen kan je terecht op onze website.

4 inzichten over trainerschap

Sinds de lancering in 2014 zijn de ‘4 Inzichten over Trainerschap’ bezig met een enorme opmars in sportief Nederland. Liefst elf grote sportbonden hebben de principes ervan, die door het projectteam van ‘Naar een veiliger sportklimaat’ werden uitgewerkt, inmiddels omarmd. Zij hanteren de methode bij hun bondsopleidingen voor nieuwe trainers en coaches. Nadat we in 2015 reeds een tweetal inleidende artikelen aan de 4 Inzichten over Trainerschap hebben gewijd, nu een verdieping. Lees meer

Schrijf je nu in voor deze scholing in Zwolle op 27 oktober

Coach de coach (de scholing)

Coaches en trainers zouden met meer plezier en voldoening voor de groep staan als ze over meer didactische en pedagogische bagage beschikken. Daarom is het ‘Coach de coach’-programma opgezet. Dat gaat verder dan het opleiden van één of meerdere trainerscoaches per club. Doel is het creëren van een sociaal veilig, plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat binnen de vereniging. Lees meer

Op 1 november kun je deze scholing volgen in Zwolle. Schrijf je hier in!

Themagericht trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar zijn volop in ontwikkeling: ze worden zich bewust van wat ze goed of juist minder goed kunnen, ze leren zich verhouden tot anderen (leeftijdsgenoten en volwassenen), ze ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste serieuze ambities. Zelfvertrouwen is in deze fase een centraal thema en de sportclub is bij uitstek dé plek waar kinderen aan zelfvertrouwen kunnen winnen. In deze scholing krijg je in drie delen kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt om zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen. Neem nu deel voor het speciale tarief van € 55,00. De startdatum van de scholing in Almelo is 8 november.

Praktijkbegeleider

Je bent een ervaren trainer-coach of instructeur en wil graag je kennis en ervaring inzetten binnen je eigen vereniging. Je kunt er als praktijkbegeleider voor zorgen dat trainer-coaches en instructeurs (in opleiding) relevante en leerzame praktijkervaringen opdoen.

Om jouw kennis en vaardigheden als praktijkbegeleider verder te ontwikkelen, kun je een gerichte opleiding volgen bestaande uit twee bijeenkomsten en een praktijkdeel. Tijdens de twee bijeenkomsten oefen je vaardigheden zoals het voeren van plannings- en begeleidingsgesprekken, het geven van feedback en het creëren van een veilig leer- en sportklimaat. In het praktijkdeel voer je twee praktijkopdrachten uit. De praktijkopdrachten zijn gericht op het begeleiden van sportkader. Leerdoelen van de opleiding ‘Praktijkbegeleider’:

  • Informeren van sportkader (in opleiding);
  • creëren van een veilige leeromgeving voor sportkader (in opleiding);
  • begeleiden van sportkader (in opleiding).

Deze scholing volgen in Zwolle? Schrijf je in, hij start op 16 november!

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Tijdens deze scholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en je eigen gedrag als trainer binnen een training of wedstrijd. Zo kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren. Je kunt er – kortom – voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in je team en binnen je vereniging.

Wil je leren hoe sporters met autisme te (h)erkennen en het beste in hen naar boven te halen? Volg dan de scholing ‘Trainen en coachen van jongeren met autisme op 27 november in Zwolle. Klik hier om je aan te melden!

Overige scholingen & Incompanies

Neem eens een kijkje op onze website voor het overige aanbod van de Academie voor Sportkader. Naast de ingeplande scholingen is het altijd mogelijk er zelf een te organiseren. Deze zogenoemde incompany kan overal in Nederland worden gegeven. Neem voor meer informatie contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact

Geplande scholingen

7 november 2017 Doetinchem

Themagericht trainen en coachen van pubers

9 november 2017 Arnhem

Nieuwe inkomsten genereren
met slimmere sponsoring
en crowdfunding

13 november 2017 Heerenveen

4 inzichten over trainerschap

29 november 2017 Doetinchem

4 inzichten over trainerschap

30 november 2017 Arnhem

Sporters met gedragsproblematiek

1 december 2017 Heerenveen

De kansen van 50+ sport

7 december 2017 Almelo

Omgaan met sportongevallen en blessures

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022