Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.

Inzicht in trainer-sporter-interactie

De kwaliteit van de interactie tussen trainer en sporter is van groot belang voor de ontwikkeling van de sporter. Het hebben van inzicht in gedrag van sporters en het optimaliseren van de interactie, zijn dan ook twee belangrijke kwaliteiten voor trainers. De scholing ‘Inzicht in trainer-sporter-interactie’ biedt inzicht in de dynamische relatie die de trainer met zijn of haar sporters heeft. Naarmate een trainer goed zicht heeft waarom een sporter een bepaald gedrag vertoont en uit welke gedachten en gevoelens dit gedrag voortkomt, is hij of zij beter in staat effectief te communiceren en op dat gedrag te reageren.

Aan de hand van een model leert de trainer het gedrag van de sporter te begrijpen. Tevens krijgt de trainer met deze scholing inzicht in zijn éigen gedrag, en in de achterliggende gedachten en overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen. Daarmee is er sprake van een betere samenwerking tussen de trainer en zijn of haar sporters, wordt er meer plezier beleefd en neemt de motivatie toe. De scholing bevat 2 dagdelen. In Amsterdam wordt hij gegeven op 30 oktober en 13 november 2017. Schrijf je in en word een nog betere trainer!

Stay cool under pressure

Als trainer is het belangrijk dat je het gedrag van je eigen sporters in spanningsvolle situaties herkent: wat zijn de belangrijkste kenmerken en hoe kun je eventueel tijdig grenzen stellen? In de praktijk is het helaas vaak zo, dat je de situatie pas werkelijk herkent als het eigenlijk al te laat is. Het is dan van belang dat jij je niet mee laat voeren in de emotie van het moment. Je moet je hoofd erbij houden in een stressvolle situatie. Deze scholing biedt je praktische tools en vaardigheden om je eigen emoties te controleren. Je leert - door middel van weerbaarheidsprincipes uit de vechtsport - hoe je jezelf weer ‘in control’ kunt brengen als je geprovoceerd wordt of als je voelt dat je emoties de overhand dreigen te nemen.

Vervolgens krijg je handvatten aangereikt hoe je als trainer in dreigende situaties kunt handelen om verdere escalatie te voorkomen, als het gaat om eigen sporters, toeschouwers, scheidsrechters of tegenstanders. Stay cool under pressure wordt gegeven op 1 en 15 november in Amsterdam. Schrijf je nu in!

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

Als begeleider in de sport heb je de verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid te waarborgen. Grensoverschrijdend gedrag, als seksuele intimidatie en discriminatie herkennen en voorkomen is van groot belang, zeker in de sport. Het is belangrijk dat je weet wat er onder deze noemer valt, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en welke gewenste omgangsvormen er binnen de sport bestaan. De scholing geeft je inzicht in de thematiek en creëert bewustwording. Bovendien leer je de signalen van grensoverschrijdend gedrag te herkennen.

De scholing beslaat 1 dagdeel en start op 2 november in Alkmaar, via deze link kun je je direct inschrijven. Kijk hier voor de andere cursussen ‘Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag’ dit jaar.

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Tijdens deze scholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en je eigen gedrag als trainer binnen een training of wedstrijd. Zo kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren. Je kunt er – kortom – voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in je team en binnen je vereniging.

Wil je leren hoe sporters met autisme te (h)erkennen en het beste in hen naar boven te halen? Volg dan de scholing ‘Trainen en coachen van jongeren met autisme' op 8 november in Amsterdam. Klik hier om je aan te melden!

Trainen en coachen van jeugd gericht op een gezonde leefstijl

Als trainer ga je uit van het talent en de interesses van je sporters. Je zet ze in hun kracht en laat ze plezier en succes ervaren in de sport. Zo lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, gezondheid en blijvende sportdeelname van het kind. Lees meer

Deze scholing is te volgen op 18 november & 13 december in Amsterdam. Schrijf je snel in want vol = vol!

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Afmelden | Contact

Geplande scholingen

24 oktober Utrecht

Trainen en coachen van jongeren met autisme

30 oktober Amersfoort

4 inzichten over trainerschap

30 oktober Utrecht

Trainen en coachen van jeugd gericht op een gezonde leefstijl

31 oktober Den Bosch

Themagericht trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

2 november Alkmaar

Creatief besturen 

6 november 2017 Rijswijk / Den Haag

4 inzichten over trainerschap

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022