Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u de webversie bekijken.
Nieuwsbrief Academie voor Sportkader
januari 2016
De ASK wenst u een gelukkig 2016!
Grotere en bredere betrokkenheid bij Platform Kader Breed!
Op dinsdag 1 december vond dit jaar het Platform kader Breed plaats op Papendal. Zoals elk jaar organiseert de Academie voor Sportkader het platform samen met een onderwijsinstelling. Dit jaar was de samenwerking logischerwijs met de HAN & CIOS Arnhem. Lees verder.
Ontwikkelagenda 2016 en oproep voor input en invulling
Op dinsdag 3 november heeft een bijeenkomst plaatsgevonden in het Huis van de Sport in Nieuwegein waarin de Ontwikkelagenda 2016 centraal stond. Gepresenteerd werden de activiteiten en resultaten van 2015. Maar de hoofdmoot was de Ontwikkelagenda 2016. Lees verder.
Datum tweede Nationale Opleidersdag bekend. Wees erbij!
Zaterdag 27 juni hebben elf bonden (de Atletiekunie, NTTB, KNGU, KNZB, Basketbalbond, Nevobo, KNHB, KNHS, KNKV, Badminton Nederland en de KNSB) in samenwerking met NOC*NSF en VSK de eerste Nationale Opleidersdag georganiseerd. Het werd een bijzonder geslaagde dag. De tweede editie is alvast ingepland. Lees verder.
Planning bijscholingen 2016
Voor de periode van januari tot aan december 2016 hebben wij voor de open lijn weer een flink aantal bijscholingen door het land ingepland. Het betreft bijscholingen waarbij de deelnemers zich vrij kunnen inschrijven en dus in een sport brede groep terechtkomen. Lees verder.
Voortgang project Binding Kader
De kick-off van het project ‘Binding kader’ vond plaats op woensdag 22 april 2014 met o.a. zes bonden en de gemeente Tilburg. De toename van het aantal sporters in Nederland betekent een grotere behoefte aan (gekwalificeerd) sportkader. Naast de werving van sportkader is het daarom belangrijk om te kijken naar het behoud van kader bij en voor de sportverenigingen. Woensdag 16 december zijn we bijeengekomen om de voortgang te bespreken en te sparren over het vervolg van het project. Lees verder.
Monitoring van sportkader
Onlangs zijn twee nieuwe onderzoeken afgerond die beide een uitgebreide rapportage opleveren waarin diverse interessante inzichten over sportkader naar voren komen. Het gaat om de Sportaanbiedersmonitor 2015 en de Sportkadermonitor 2015. Tijdens het Platform Kader Breed (2 december 2015) zijn ook al enkele opvallende resultaten hieruit gepresenteerd. Lees verder.
De scheidsrechterscoach: Geen kopie van jezelf willen maken
Ze is net thuis als ze de telefoon opneemt. Saskia Warmerdam, Nederlands bekendste basketballscheids. Ze floot jarenlang manneneredivisie. Om vervolgens te switchen naar rolstoelbasketball. Dat Warmerdam ook scheidsrechters coacht, dat weten niet veel mensen. “Ik vind het gewoon leuk om beginnende collega’s naar een hoger niveau te tillen.” Lees verder.
Hulpmiddel licentiebeleid bonden gereed
In het afgelopen jaar is in opdracht en samenwerking met het project Naar een veiliger sportklimaat (VSK) een hulpmiddel ontwikkeld dat bonden kan helpen met het bepalen of en eventueel op welke manier licentiebeleid geïmplementeerd kan worden. Lees verder.
Verslag Experclass Auditing van 30 november 2015
Op maandag 30 november heeft de laatste expertclass van 2015 plaatsgevonden. Het onderwerp was dit keer de Auditing in 2016. Er waren 15 collega’s van 15 verschillende sportbonden aanwezig. Lees verder.
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Bijscholingen
13 januari 2016, Amersfoort
Coach de coach
16 januari 2016, Utrecht
Basisopleiding Scheidsrechterscoach
23 januari 2016, Amersfoort
Vertrouwenscontactpersoon
3 februari 2016, Almelo
Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag
6 februari 2016, Den Bosch
Vertrouwenscontactpersoon
10 februari 2016, Rotterdam
Weerbaarheid voor trainers en coaches
11 februari 2016, Amsterdam
Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag
11 februari 2016, Amsterdam
Omgaan met sportongevallen en blessures
12 februari 2016, Zwolle
Trainen en coachen van jongeren met autisme
13 februari 2016, Heerenveen
Vertrouwenscontactpersoon
Meer bijscholingen
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
AfmeldenContact