Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken.
Nieuwsbrief Academie voor Sportkader
Oktober 2015
Nieuws
Ontwikkelingen rondom het thema Kader(ontwikkeling)
Rondom het thema Kader zijn verschillende ontwikkelingen gaande: kader en Verdelen Middelen Sport, de Ontwikkelagenda 2016 en Sportagenda 2017+. Op 3 november 2015 nemen we tijdens een bijeenkomst de stand van zaken door en ontvangen wij graag jullie input. Lees verder. 
Expertclass Toetsingscommissies op 12 november 2015
Toetsingscommissies bewaken de kwaliteit van het sportkader. Daarmee vervullen ze een cruciale rol in de sport. Goed sportkader staat immers garant voor sportplezier, sportontwikkeling, sportprestatie en een veilig sportklimaat. De taken en verantwoordelijkheden van de toetsingscommissies zijn vastgelegd in het Toetsreglement Sport. Tijdens de expertclass wordt ingegaan op deze taken en verantwoordelijkheden. Lees verder.
Internationale projecten: CoachLearn en SPEACH
NOC*NSF/ASK is op dit moment betrokken bij 2 internationale projecten, CoachLearn en SPEACH, georganiseerd vanuit de Erasmus-plus middelen van de Europese Commissie. Bij beide projecten is NOC*NSF een van de projectpartners. Lees verder.
Platform Kader Breed: Sportkader Parade 2015
Op dinsdag 1 december 2015 is het weer zover, het jaarlijkse Platform Kader Breed. Het programma start vanaf 9.00 tot 16.00 uur op Papendal, waar we te gast zijn bij de sportstudies/locaties van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en het CIOS Arnhem. Wij nodigen u en al uw collega’s van sportbonden en onderwijsinstellingen uit om aanwezig te zijn én zo mogelijk een bijdrage te leveren. Net als vorig jaar organiseren we deze dag in de vorm van een ‘Sportkader Parade’. Lees verder.
Alcoholcampagnes in de sport: schenk verantwoord
Zijn het de penningmeesters die omzet willen draaien, is het de sociale druk of is het onwetendheid? Volgens kinderarts Nico van der Lely vooral dat laatste. Daarom tourt hij de komende tijd door het land om verenigingen duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van alcohol voor het puberbrein. Lees verder voor de planning van deze bijeenkomsten.
Even voorstellen: Anouk ter Bille
Graag wil ik me even voorstellen. Begin september ben ik begonnen aan de tweejarige duale master Sportbeleid en Sportmanagement. De komende twee jaar zal ik werkzaam zijn op de afdeling Sportparticipatie bij ASK. Ik ga me bezighouden met verschillende werkzaamheden binnen projecten als Binding Kader, Bestuurlijk Kader en het organiseren van Platform Kader Breed. Lees verder.
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
Bijscholingen
9 oktober 2015, Nieuwegein
Eerste Nationale Seminar Scheidsrechtercoach
10 oktober 2015, Utrecht
Sporters met een auditieve/communicatieve beperking
12 oktober 2015, Zwolle
Sporters met gedragsproblematiek
13 oktober 2015, Arnhem
Trainen en coachen van jongeren met autisme
26 oktober 2015, Amsterdam
Weerbaarheid voor trainers en coaches
2 november 2015, Veere
Verantwoord alcoholgebruik binnen de sport(vereniging)
3 november 2015, Rotterdam
Themagericht trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen
3 november 2015, Arnhem
Sporters met gedragsproblematiek
4 november 2015, Heerenveen
Trainen en coachen van jongeren met autisme
7 november 2015, Rotterdam
Sporters met gedragsproblematiek
Meer bijscholingen
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
AfmeldenContact