Praktijkbegeleider

Instructiesite

Praktijkbegeleiders zorgen dat trainer-coaches en instructeurs relevante en leerzame praktijkervaringen kunnen opdoen. Zeker het sportkader dat een opleiding of (bij)scholing volgt heeft baat bij een passende en veilige leeromgeving voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten. De praktijkbegeleider creëert deze leeromgeving en geeft sportkader gerichte feedback en praktische tips.


Wil je deze opleiding als individu volgen?

Onze nieuwe website sportopleidingen.nl is gelanceerd. Op dit vernieuwde platform vind je voortaan al onze opleidingen en (bijscholingen) voor individuele trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers. Wil je deze opleiding als individu volgen? Ga dan naar www.sportopleidingen.nl.

Hier op www.academievoorsportkader.nl vind je al onze incompany opleidingen/scholingen die we op maat kunnen leveren. Wanneer, waar en hoe jou het beste uitkomt. Voor kleine en grote groepen.


De rol van praktijkbegeleider is weggelegd voor de mensen op de club die het leuk vinden om passie en ervaringen met beginnende en zich ontwikkelende trainer-coaches en instructeurs te delen. De praktijkbegeleider onderhoudt contact met de opleiders van de opleidingen of scholingen. In de sportverenigingen draagt de praktijkbegeleider bij aan de ontwikkeling en het behoud van het sportkader.

Trainer-coaches en instructeurs die beschikken over een diploma op KSS niveau 3 (of vergelijkbaar) en bij voorkeur ook PVB 4.1 succesvol hebben afgelegd worden toegelaten tot de opleiding ‘praktijkbegeleider’. Praktijkbegeleider is tevens als module te volgen bij  de Trainer-coach 4 opleiding.

Meer info
Voorafgaand aan de scholing ontvangt de deelnemer een reader.

Deze bijscholing voor meerdere deelnemers aanvragen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Academie voor Sportkader via opleidingen@nocnsf.nl.

2 dagdelen

De opleiding tot praktijkbegeleider bestaat uit een praktijkdeel en twee bijeenkomsten. In het praktijkdeel voert de deelnemer de twee praktijkopdrachten uit. De praktijkopdrachten zijn gericht op het begeleiden van sportkader. De twee bijeenkomsten zijn zodanig gepland dat men in de tussenliggende tijd kunnen werken aan de praktijkopdrachten. Tijdens de twee bijeenkomsten oefenen de deelnemers vaardigheden zoals het voeren van plannings- en begeleidingsgesprekken, het geven van feedback en het creëren van een veilig leer- en sportklimaat. De uitwerking van de opdrachten kunnen ter beoordeling worden aangeboden. Als de uitwerking voldoende is ontvangt de deelnemer het diploma praktijkbegeleider.  

Leerdoelen

  • informeren van sportkader (in opleiding)
  • creëren van een veilige leeromgeving voor sportkader (in opleiding)
  • begeleiden van sportkader (in opleiding)

Informeer bij de bijhorende bond of deze opleiding mogelijk licentiepunten oplevert.

Toetsing
Na het volgen van de scholing kunnen de deelnemers hun portfolio, gevormd door de praktijkopdrachten, laten beoordelen en zo het diploma Praktijkbegeleider behalen. Een aantal sportbonden doet de beoordeling zelf. Een aantal heeft dit aan de ASK uitbesteed. Informeer bij de bijhorende bond wat het geval is.

Als de sportbond niet zelf beoordeelt, kun je de portfoliobeoordeling Praktijkbegeleider via ASK aanvragen.

Hieronder vind je een overzicht van alle opleidingen praktijkbegeleider. Deelname aan deze opleiding bedraagt €200,- maar is vrijgesteld van BTW.

Er zijn geen bijeenkomsten.
Deel dit via: