Bijscholingen bestuurders

Sportief Besturen

De workshop Sportief Besturen is de basis voor de manier waarop leden van de vereniging met elkaar omgaan, hoe gasten en tegenstanders worden verwelkomd, hoe ouders langs de lijn staan, etc.
Meer informatie over dit traject

Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding

Heeft uw vereniging meer sponsors nodig? Of heeft u met uw vereniging plannen voor aanpassing van uw complex en moet hier nog financiering nog geregeld worden? Dan is deze workshop precies wat u nodig heeft. Meer informatie over deze scholing.

Kloppend Hart Sessies

Een goed functionerende sportclub is te herkennen aan een ‘kloppend hart’. Het bestuur van de sportclub, aangevuld met commissies en actieve leden en betrokkenen vormen gezamenlijk dit kloppend hart.
Meer informatie over dit traject

Open club sessies

Sportclubs waarvan het kloppend hart zorgt dat de ‘gouden driehoek’ van aanbod-kader-accommodatie continu in balans is en waar de sociale samenhang groot is, slagen er als geen ander in om bestaande leden en sporters langdurig aan zich te binden.
Meer informatie over dit traject

Talentprogramma Modern Besturen

Veel jongeren weten niet wat het besturen van een vereniging precies inhoudt. Tijdens het talentprogramma modern besturen gaan jongeren op zoek naar de manier waarop de sport zich het beste kan organiseren en hoe zij daar iets in kunnen betekenen.
Meer informatie over dit traject

Kansen voor 50+ sport

Hoe organiseert jullie vereniging (sport)aanbod voor 50plussers? Ben je bewust van de mogelijkheden? Wellicht als geheel nieuwe doelgroep voor de club óf om nog meer 50plussers aan de club te binden?
Meer info over deze workshop

Vrijwilligersmanagement

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … dat is geen sprookje! Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. Lees meer

Scoren met social media

Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Wat kun je als sportvereniging uit social media halen?
Meer info over deze bijeenkomst

Ken en erken de vrijwilliger

We kennen ze allemaal; de vrijwilligers in onze verenigingen. Maar zien ze ook (staan)? Het kennen en erkennen van de vrijwilliger is een stap die we als vereniging niet vaak bewust zetten. Ze komen en gaan die vrijwilligers. Maar wat gebeurt als je de vrijwilligers in de vereniging beter leert kennen en weet waar hun behoeften liggen? Kun je daarmee voor een bloeiend verenigingsleven zorgen met tevreden vrijwilligers? En hoe doe je dat dan?
Meer informatie over dit traject

4 inzichten voor bestuurders

Voor bestuurders van verenigingen zijn de 4 inzichten ontwikkeld. Het is een tool die voor een bestuurder kan dienen als geheugensteun om te groeien in zijn of haar rol. De kracht van de workshop zit in het feit dat verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt of de taken niet uit handen dúrft te geven. Meer informatie over deze workshop

Binden en behouden van jeugd!

Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Ook blijkt het moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen. Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en deze groep juist te binden en te behouden? Lees meer

Bestuurlijke Vernieuwing

Heeft u ook te maken met uitdagingen in een veranderende omgeving? Deze workshop is voor verenigingsbestuurders die zoeken naar oplossingen voor slepende problemen óf verenigingen met ambities, die inzien dat verandering essentieel is voor de continuïteit en vooruitgang. We staan expliciet stil bij de mensen die hierin de belangrijkste rol vervullen, namelijk u als bestuurder! Lees meer