Bijscholingen bestuurders

Sportief Besturen

De workshop Sportief Besturen is de basis voor de manier waarop leden van de vereniging met elkaar omgaan, hoe gasten en tegenstanders worden verwelkomd, hoe ouders langs de lijn staan, etc.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding

Heeft een vereniging meer sponsors nodig? Of heeft een bestuurder plannen voor aanpassing van het complex en moet hier nog financiering nog geregeld worden? Dan is deze workshop precies wat de bestuurder nodig heeft.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Kloppend Hart Sessies

Een goed functionerende sportclub is te herkennen aan een ‘kloppend hart’. Het bestuur van de sportclub, aangevuld met commissies en actieve leden en betrokkenen vormen gezamenlijk dit kloppend hart.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Open club sessies

Sportclubs waarvan het kloppend hart zorgt dat de ‘gouden driehoek’ van aanbod-kader-accommodatie continu in balans is en waar de sociale samenhang groot is, slagen er als geen ander in om bestaande leden en sporters langdurig aan zich te binden.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Talentprogramma Modern Besturen

Veel jongeren weten niet wat het besturen van een vereniging precies inhoudt. Tijdens het talentprogramma modern besturen gaan jongeren op zoek naar de manier waarop de sport zich het beste kan organiseren en hoe zij daar iets in kunnen betekenen.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Kansen voor 50+ sport

Hoe organiseert een vereniging (sport)aanbod voor 50plussers? Zijn ze zich bewust van de mogelijkheden? Wellicht als geheel nieuwe doelgroep voor de club óf om nog meer 50plussers aan de club te binden?

Meer info of deze bijscholing als individu volgen

Vrijwilligersmanagement

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … dat is geen sprookje! Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor een club te vinden die plezier hebben in wat ze doen.

Lees meer of deze bijscholing als individu volgen

Scoren met social media

Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Wat kan een sportvereniging uit social media halen?

Meer info of deze bijscholing als individu volgen

4 inzichten voor bestuurders

Voor bestuurders van verenigingen zijn de 4 inzichten ontwikkeld. Het is een tool die voor een bestuurder kan dienen als geheugensteun om te groeien in zijn of haar rol. De kracht van de workshop zit in het feit dat verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt of de taken niet uit handen dúrft te geven.

Meer informatie of deze bijscholing als individu volgen

Binden en behouden van jeugd!

Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Ook blijkt het moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen. Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kunnen bestuurders doen om dit te voorkomen en deze groep juist te binden en te behouden?

Lees meer of deze bijscholing als individu volgen

Bestuurlijke Vernieuwing

Deze workshop is voor verenigingsbestuurders die zoeken naar oplossingen voor slepende problemen óf verenigingen met ambities, die inzien dat verandering essentieel is voor de continuïteit en vooruitgang. We staan expliciet stil bij de mensen die hierin de belangrijkste rol vervullen, namelijk de bestuurder!

Lees meerof deze bijscholing als individu volgen