Vrijwilligersmanagement

Communicatie kleuren

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … dat is geen sprookje! Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor een club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze de club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement.

 


Wil je deze opleiding als individu volgen?

Onze nieuwe website sportopleidingen.nl is gelanceerd. Op dit vernieuwde platform vind je voortaan al onze opleidingen en (bijscholingen) voor individuele trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers. Wil je deze opleiding als individu volgen? Ga dan naar www.sportopleidingen.nl.

Hier op www.academievoorsportkader.nl vind je al onze incompany opleidingen/scholingen die we op maat kunnen leveren. Wanneer, waar en hoe jou het beste uitkomt. Voor kleine en grote groepen.


 

Daar willen wij de bestuurders graag bij helpen, op een geheel eigentijdse wijze, via een inspiratiesessie of online omgeving, ontwikkeld door NOC*NSF i.s.m. Start2Create. Wij zullen de bestuurder en hun collega bestuurders inspireren, tips geven, maar bovenal praktische handvatten bieden om vorm te geven aan alles wat te maken heeft met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Door opdrachten zoals een battle absurd, het omdenken en de zogenaamde marsmannetjes krijgen deelnemers inzichten hoe ze meer vrijwilligers kunnen werven én behouden.

Voor bestuurders die graag collega’s willen ontmoeten en geïnspireerd willen raken om met de online module aan de slag te gaan worden er inspiratiesessies door het hele land georganiseerd. Tijdens deze avond wordt men praktisch op weg geholpen om met vrijwilligersmanagement in de e-learning omgeving aan de slag te gaan en is er alle ruimte om op interactieve wijze met andere deelnemers kennis en ideeën uit te wisselen over vraagstukken die er spelen bij de club van de bestuurder.

Programma inspiratiesessie

Tijdens de vrijwilligersmanagement inspiratiesessie worden deelnemers door de docent op verrassende wijze meegenomen in het creatief denken. Hoe werft iemand nou vrijwilligers? Niks is te gek en denk out of the box! Begin met groot denken en maak dat realistischer, wat kan men morgen al doen?  Tijdens deze sessie ervaren de bestuurders hoeveel vernieuwende en concrete ideeën een groep in korte tijd kan bedenken.

Kort samengevat een aantal opdrachten die worden behandeld tijdens de workshop:              

  • Contact maken      
  • De hoe-vraag uitwerken        
  • Omdenken: hoe jaag je ze weg?                
  • The Battle Absurd; niks is gek genoeg!               


Opzet online module:


De online module doorloopt imenad in zijn/haar eigen tempo. Hoeveel tijd het in beslag neemt ligt helemaal aan de tijd en energie die iemand er in wil steken.

Kort samengevat doorloopt men de volgende route in deze online omgeving:

  • Wat betekent de vrijwilliger voor zijn/haar club
  • Vaststellen van de huidige situatie en ontwikkelpunten op dit thema voor zijn/haar club
  • Anders leren kijken naar de taken en functies die er gedaan moeten worden om de vereniging draaiende te houden
  • Inzicht verkrijgen in de drijfveren van (potentiële) vrijwilligers
  • Heel veel tips en inspiratie, bijvoorbeeld op het gebied van werving van nieuwe vrijwilligers en voor het behouden van vrijwilligers. Maar dan eens anders dan men gewend is
  • Handvaten voor het neerzetten van een verenigingscultuur waarin mensen als vanzelfsprekend een steentje bijdragen aan de taken die verricht moeten worden
Er zijn geen bijeenkomsten.
Deel dit via: