Binden en behouden van jeugd!

Het voortbestaan van elke club is uiteindelijk afhankelijk van voldoende leden. Het zijn de ‘klanten’, de reden van hun bestaan. En in dat ledenbestand vormt de jeugd een belangrijke doelgroep, al was het maar omdat nieuw bloed doet leven

 


Wil je deze opleiding als individu volgen?

Onze nieuwe website sportopleidingen.nl is gelanceerd. Op dit vernieuwde platform vind je voortaan al onze opleidingen en (bijscholingen) voor individuele trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers. Wil je deze opleiding als individu volgen? Ga dan naar www.sportopleidingen.nl.

Hier op www.academievoorsportkader.nl vind je al onze incompany opleidingen/scholingen die we op maat kunnen leveren. Wanneer, waar en hoe jou het beste uitkomt. Voor kleine en grote groepen.


 

Tegenover vertrek van jonge leden moet dan ook nieuwe aanwas staan en als veel jeugdleden de club verlaten, is het ook goed om te weten waarom dat zo is. Bestuurders moeten proberen te achterhalen wat de reden is waaro, jongeren hun lidmaatschap opzeggen.

Geven ze deze doelgroep wel voldoende aandacht en krijgen jonge leden wel een product voorgeschoteld dat in de smaak valt? Jeugdleden zijn dankbare leden, als bestuurders met een paar zaken rekening houden. En dan kunnen ze hun ook lang binnen de club behouden!

 

Workshop  binden en behoud jeugd ( 13-18)

Veel clubs kampen al jaren met uitstroom van jongeren. Zijn pubers niet te binden? Wat hebben clubs allemaal al geprobeerd om ze te binden? Praten ze met jongeren of praten ze over hun? In deze workshop bespreken we wat bestuurders beweegt om wel of niet werk te maken van ledenbehoud van jongeren. Met een update van beschikbare kennis, ervaringen, goede voorbeelden en tips en trucs hoe iemand in gesprek gaat en blijft met de jongeren zelf. En stap voor stap werkt aan een eigen aanpak voor behoud jeugd. Door het contact met verenigingen van andere sporten verkenken ze ook kansen om samen te werken aan behoud jeugd.

De workshop wordt gegeven door Gerda Op het Veld, adviseur jeugd, sport en onderwijs van NOC*NSF.

Na afloop ontvangen ze het stappenplan behoud jeugd met tools om meteen aan de slag te gaan.

Je kunt de workshop aanvragen via opleidingen@nocnsf.nl

Er zijn geen bijeenkomsten.
Deel dit via: