Workshop Aangepast sporten, hoe doe je dat?

Sporten en bewegen mogelijk maken voor iedereen, met of zonder beperking. Samen willen wij er voor zorgen dat de sportparticipatie verhoogt. Door een juiste match van vraag en aanbod, meer bekendheid van het (lokale) sportaanbod, een open houding van goede trainers en professionals kunnen we de openclub gedachte verspreiden. Waarbij we willen bijdragen aan een toename van sportplezier en een leven lang sporten.

En hoe kunnen we daar aan bijdragen? Hoe zorgen we ervoor dat er een match is tussen vraag en aanbod, welke sporten kan je (zelf) allemaal doen als je een handicap hebt? En hoe werkt classificeren en hoe kan ik Paralympisch talent scouten? Met een keuze uit presentaties en workshops willen we (toekomstig) professionals meenemen in de wereld van gehandicaptensport.

 

 

Workshop aangepast sporten, hoe doe je dat?
Wil jij weten welke sportmogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking? Hoe ontwikkelen we passend sport- en beweegaanbod en welke goede voorbeelden zijn er?Sport is gezond, fantastisch om te doen en brengt veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen. De sportparticipatie van mensen met een beperking blijft echter achter.

In deze workshop leer je welke activiteiten nodig zijn om een positieve bijdrage te leveren aan het sportplezier en de sportparticipatie van mensen met een beperking in Nederland te verhogen.

Na afloop van deze introductie heb je inzicht over wie we het hebben en door filmpjes en goede voorbeelden weet je hoe je kan starten om passend sport- en beweegaanbod op te zetten voor mensen met een beperking.

Een Workshop Aangepast sporten, hoe doe je dat? bedraagt €300,- en is vrijgesteld van BTW.

Een workshop aanvragen? Klik hier!

Vragen of meer informatie? Neem contact op via opleidingen@nocnsf.nl.

Er zijn geen bijeenkomsten.
Deel dit via: